Gyors vacsora: rozmaringos gombával és sajttal töltött melegszendvics

nlc | 2015. Július 30.
Kicsit ősziesre fordult az idő, de nem bánjuk. Főleg, ha ilyen finomságot készíthetünk vacsorára anélkül, hogy mi magunk is megsülnénk a konyhában.

Rozmaringos gombával és sajttal töltött melegszendvics

Hozzávalók:

  • 1,5 dl tejföl
  • 10 dkg gouda
  • 50 dkg csiperke gomba
  • 4-5 ág rozmaring
  • kevés olívaolaj
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 4 db bagett vagy kifli
Kategóriavacsora
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A bagettek tetejét vágjuk be úgy, hogy a belsejét ki tudjuk szedni, miközben a peremet meghagyjuk. A felaprított vöröshagymát olívaolajon dinszteljük meg. A gombákat mossuk meg, tönkjüket szedjük ki, szeleteljük fel vékonyan, ne hámozzuk! Dobjuk a hagymára, adjuk hozzá a felaprított fokhagymát és a felaprított rozmaringleveleket. Pároljuk a gombát 5-6 percet. Vegyük le a tűzről, keverjük el benne először a tejfölt, majd a reszelt sajtot, a tojást és az aprított petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk, töltsük meg a krémmel a kiflicsónakokat. Grillsütőben 12-15 perc alatt süssük ropogósra.

Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:

Exit mobile version