Jobb, mint a strandon – 3 szuper gofrirecept

nlc | 2015. Augusztus 01.
Régen csak a strandon ettük, de mióta lett egy saját gofrisütőnk, otthon is szívesen sütünk gofrit. Reggelire, vacsorára, sőt néha még egy kiadósabb leves után desszertként is szívesen esszük. Mutatunk 3 receptet, amit érdemes kipróbálni.

 

Klasszikus gofri házilag

Hozzávalók:

  • 10 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 5 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 40 dkg búzaliszt
  • 1 citrom reszelt héja
Kategóriadesszert
Elkészítési idő35 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A recept a Csak a Puffin blogon folytatódik. 

 

Gofri-élesztős változat

Hozzávalók 4-6 fő részére:

  • 40 dkg liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • 4 db tojás
  • 0,5 l tej
  • 12 dkg vaj
  • 2,5 dkg élesztő
Kategóriadesszert
Elkészítési idő90 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk egy kanál cukorral és 1 langyos tejjel. Majd jól összedolgozzuk a többi hozzávalóval. 1 órán át kelesztjük, majd kis gombócokat formázunk belőle és vajjal kikent gofrisütőben 10-15 perc alatt megsütjük.

 

Répatortagofri isteni citromkrémmel

Hozzávalók:

  • 1 csipet (Himalája) só
  • 3 ek. eritrit vagy xilit
  • fél bögre teljes kiőrlésű tönköly liszt
  • 3/4 bögre görög joghurt
  • fél bögre zabpehely
  • fél ek. vaníliás cukor
  • 1 csapott tk. sütőpor
  • fél bögre pucolt, reszelt sárgarépa
  • 3 ek. tej
  • 1 db tojás
  • 1,5 tk. mézeskalácsfűszer
Kategóriareggeli
Elkészítési idő50 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A recept folytatásáért kattints ide, a Salátagyár blogra.

 

 

Ha ezek közül nem tudtál választani, mutatunk még több gofrireceptet:

 

Exit mobile version