Pénteki palacsinta: a klasszikus túrós

nlc | 2015. Augusztus 28.
Ha péntek, akkor mostantól palacsinta! Nyissatok egy füzetet Palacsinta címmel, mert mostantól jobbnál jobb receptekkel jövünk minden pénteken. Kezdjük egy klasszikussal!

A palacsinta örök kedvenc, valamilyen formában szinte mindenki szereti. Ha nem édesen, akkor sósan, ha nem az amerikai, akkor a francia palacsinta, feltekerve vagy összehajtva, de valahogy mindig tányérra kerül. Ha nálatok is nagy favorit, akkor gyertek vissza péntekenként, mert szuper palacsintareceptekkel készülünk.

Túrós palacsinta

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 15 dkg liszt
  • ízlés szerint cukor
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás
  • sütéshez olaj
  • 3 dl tej
  • 1 dl (szóda) víz

A túrós palacsinta tölteléke:

  • 5 dkg cukor
  • ízlés szerint mazsola
  • 20 dkg túró
  • 2 kanál tejföl
  • 1 db tojássárgája
  • ízlés szerint citrom reszelt héja
Kategóriadesszert
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A tojásokat a cukorral, a sóval, a tej felével és a liszttel mély tálban jól elkeverjük, hozzáadjuk a többi folyadékot, és habverővel jól kidolgozzuk úgy, hogy ne legyen csomós. A palacsinta tészta híg, tejszínsűrűségű legyen. Ha nagyon sűrűnek találjuk, tejjel vagy szódavízzel hígítjuk. Keverés után 1 órán át pihentetjük.

A rögös túróhoz keverjük a tojássárgát, a kanál tejfölt, a cukrot, ízlés szerint reszelt citromhéjjal ízesítjük, mely óvatosan beleforgatjuk a tojás keményre vert habját.

A palacsintákat megtöltjük, felcsavarjuk, tálaláskor a tetejét porcukorral meghintjük.

Még több palacsintarecept az NLCafén:

Exit mobile version