A palacsinta örök kedvenc, valamilyen formában szinte mindenki szereti. Ha nem édesen, akkor sósan, ha nem az amerikai, akkor a francia palacsinta, feltekerve vagy összehajtva, de valahogy mindig tányérra kerül. Ha nálatok is nagy favorit, akkor gyertek vissza péntekenként, mert szuper palacsintareceptekkel készülünk.
Túrós palacsinta
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 15 dkg liszt
- ízlés szerint cukor
- 1 csipet só
- 1 db tojás
- sütéshez olaj
- 3 dl tej
- 1 dl (szóda) víz
A túrós palacsinta tölteléke:
- 5 dkg cukor
- ízlés szerint mazsola
- 20 dkg túró
- 2 kanál tejföl
- 1 db tojássárgája
- ízlés szerint citrom reszelt héja
Elkészítés
A tojásokat a cukorral, a sóval, a tej felével és a liszttel mély tálban jól elkeverjük, hozzáadjuk a többi folyadékot, és habverővel jól kidolgozzuk úgy, hogy ne legyen csomós. A palacsinta tészta híg, tejszínsűrűségű legyen. Ha nagyon sűrűnek találjuk, tejjel vagy szódavízzel hígítjuk. Keverés után 1 órán át pihentetjük.
A rögös túróhoz keverjük a tojássárgát, a kanál tejfölt, a cukrot, ízlés szerint reszelt citromhéjjal ízesítjük, mely óvatosan beleforgatjuk a tojás keményre vert habját.
A palacsintákat megtöltjük, felcsavarjuk, tálaláskor a tetejét porcukorral meghintjük.
Még több palacsintarecept az NLCafén:
- 3 bögrés palacsinta, amit imádni fogsz
- Gyors vacsora: húsos, rántott palacsinta
- Eszméletlen egészséges palacsintareceptek