Pénteki palacsinta: túrópalacsinta szilvaszósszal

nlc | 2015. Szeptember 18.
Ha péntek, akkor palacsinta! Mai receptünk egy igazi őszi finomság, ne is halogassátok az elkészítését, addig süssétek meg, amíg van szép, friss szilva!

Túrópalacsinta fahéjas-mentás szilvaszósszal

Hozzávalók kb. 20 db palacsintához:

  • 125 g liszt
  • csipetnyi só
  • 250 g zsírszegény túró
  • 6 tojás
  • 125 ml tej
  • 2 tk. vaníliás cukor
  • 1 ek. + kevés a sütéshez napraforgóolaj

a szószhoz:

  • fél kk. őrölt fahéj
  • 2 ek. méz
  • 3-4 levél menta
  • 200 g (cseresznye) szilva
Kategóriadesszert
Elkészítési idő60 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A szószhoz a szilvákat félbevágjuk, kimagozzuk.

A palacsintákhoz a túrót, a tojásokat, a lisztet, az olajat, a sót, a vaníliás cukrot és a tejet botmixerrel simára turmixoljuk. Egy vékonyan kiolajozott serpenyőt felhevítünk, és a masszát evőkanalanként adagolva kisütjük benne a palacsintákat.

Ezalatt a kimagozott szilvákat a mentalevelekkel, a fahéjjal és a mézzel 5 perc alatt sűrűre főzzük, majd a kész túrópalacsintákra csorgatva azonnal tálaljuk.

 

 

Még több palacsintarecept az NLCafén:

Exit mobile version