Gasztro

Mennyei! Így készül a vietnami palacsinta

Hallottál már a vietnami palacsintáról? Egyet elárulunk: nagyon finom! Bloggerünk pedig segít az elkészítésében!

Banh xeo (vietnami palacsinta rizsliszttel és kókusztejjel)

Hozzávalók:

a palacsintához
  • 1 tojás
  • 20 dkg liszt (self raisinget használtam)
  • 4 dl tej
  • csipet só
  • 1 tk. kurkuma
  • 1 ek. szárított ázsiai fűszerkeverék (Lidl – citromfű, koriander, zöldhagyma, gyömbér, fokhagyma, csili…)

a szószhoz

  • 3 ek. citromlé
  • 2 ek. mogyoróolaj
  • 1 ek. barna cukor
  • 1 ek. vörösborecet (rizsecet, eredetileg, de abból is kifogytam)
  • 1 ek. szójaszósz
  • 1 tk. reszelt gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma, szétnyomva
  • 1/2 friss csili karikázva
  • pici só (sós szójaszószt használtam)
a töltelékhez
  • tegnapi maradék sült csirke, apróra darabolva
  • kétféle salátalevél
  • uborka
  • petrezselyemzöld (koriander)

Az elkészítésről a Wannabe Chef blogon olvashatsz!

Így készül a vietnámi palacsinta

Hogyan készül a palacsinta alaptészta?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top