Gyors vacsora: paradicsomleves sajtos falatkákkal

Kis-Varga Judit / Csak a Puffin | 2015. Szeptember 24.
Vacsorára levest? Ha ilyen finom, akkor bármikor! Kiadós, a menzás betűtésztás paradicsomlevessel semmiféle rokonságot nem mutat, kicsit olaszos ízvilág, ropogós, sajtos feltét.

Paradicsomleves sajtos falatkákkal

Gyors vacsora: Paradicsomleves sajtos falatkákkal

Hozzávalók:
2 fej kisebb vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma 
3 ek. olaj
2 közepes krumpli
8 paradicsom
1 ek. friss, apróra vágott bazsalikom
só, bors
kifli / baguette / leveles tészta
reszelt sajt (Gouda pl.)

1. A hagymákat apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk. Közben egy nagyobb lábasban vizet forralunk, ha felforrt, belerakjuk a paradicsomokat pár percre, majd kivesszük és könnyedén eltávolítjuk a héjukat.
2. A krumplit megpucolva kockákra vágjuk, és az olajon megforgatjuk.
3. A paradicsomokat kockákra vágjuk, és ezt is a lábasba tesszük, felöntjük 7-8 dl vízzel, és felforraljuk. Bazsalikommal, sóval, borssal fűszerezzük és közepes lángon puhára főzzük, majd levesszük a tűzről.
4. Ha a paradicsom és a krumpli is teljesen puhára főtt, turmixgéppel pürésítjük (szükség esetén átszűrjük, sózzuk, borsozzuk).
5. A kiflikarikákra, levelestészta-kockákra reszelt sajtot szórunk, és pár perc alatt 200-210 fokos sütőben megpirítjuk.

Még több gyors vacsora az NLCafén:

Exit mobile version