Csupa csoki: barna sörös brownie

nlc | 2015. Szeptember 30.
Dobjuk fel a hét legnehezebb napját egy kis csokis sütivel! Ma egy barna sörös brownie-ra esett a választásunk, amivel garantáltan könnyebb lesz túllendülni ezen a szerdán, hogy aztán már csak pár lépésre legyünk a hétvégétől.

Barna sörös brownie

Hozzávalók:

  • 125 ml liszt
  • 200 g cukor
  • 3 db tojás
  • 200 g vaj
  • 100 g étcsokoládé
  • 100 g tejcsokoládé
  • 30 ml kakaópor
  • 200 ml barna sör
Kategóriadesszert
Elkészítési idő35 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

180 fokra melegítsük elő a sütőt. Egy közepes tepsit (20 x 30 cm) béleljünk ki sütőpapírral.
Gőz felett olvasszuk fel az étcsokoládét, a tejcsokoládét és a vajat, keverjük bele a kakaóport, majd tegyük félre langyosodni. Közben a tojásokat keverjük krémesre a cukorral. Dolgozzuk össze a felolvasztott csokival, majd kisebb adagokban adjuk hozzá a barna sört. A lisztet szitálva adjuk hozzá, és keverjük át egy fakanállal. 

Öntsük a tepsibe a masszát, és 23-25 perc alatt süssük készre. Az első 5 percben magasabb hőfokon, aztán csökkentsük a hőmérsékletet 160-170 fokra. A sütőből kiemelve hintsük meg porcukorral.

 

Még több csokis recept az NLCafén:

Exit mobile version