Lisztmentes brownie diákcsemegével
Hozzávalók 30×25 cm-es tepsihez:
- 20 dkg cukor
- 5 db tojás
- 15 dkg vaj
- 35 dkg étcsokoládé
- 2,5 dkg tejszín
- 15 dkg diákcsemege
Elkészítés
A vajat vagy margarint mikrohullámú sütőben felmelegítjük, majd belekeverjük a csokoládét, simára dolgozzuk. A tojásokat a cukorral robotgéppel nagyon habosra keverjük, majd beleöntjük a vajas/margarinos csokoládét (ha megszilárdult, újra megmelegítjük, hogy folyós legyen). Hozzáadjuk a tejszínt, alaposan elkeverjük. (A massza összeesik, ez nem baj.) Egy 30×25 cm-es tepsi oldalát kivajazzuk, alul sütőpapírral kibéleljük, ebbe öntjük a masszát. A tetejét simára húzzuk, megszórjuk a kissé összedarabolt diákcsemegével. 170 °C-ra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. Ekkor a teteje repedezett lesz, a belseje kissé puha. Kínálhatjuk vaníliafagylalttal vagy csokoládéöntettel.
Még több csokis recept az NLCafén:
- A vendégeid imádni fogják: készíts tálat csokiból!
- Így készül a csokis creme brulee
- 3 édesség csokifüggőknek (is)