Pénteki palacsinta: nagyi almás palacsintája

nlc | 2015. Október 16.
Ahogy a nagyi sütjeinek, úgy a palacsintájának sincs párja. Ma egyik régi kedvencünket, az almás palacsinta receptjét hoztuk el a pénteki palacsinta rovatba.
Pénteki palacsinta: nagyi almás palacsintája

Hozzávalók:

• 30 dkg liszt
• 3 tojás
• 1 nagy vagy 2 kisebb finomra reszelt alma
• kis olaj
• csipetnyi só
• csipetnyi őrölt fahéj
• kb. 5 dl szóda vagy szénsavas víz

Az almát a lehető legkisebb lyukú reszelőn lereszeljük, majd kikeverjük a tojással, a liszttel, a sóval és a fahéjjal, és jöhet hozzá a víz is. Fél órát pihentetjük és a szokott módon, kiolajozott palacsintasütőben kisütjük. Aki egy kicsit lazább tésztát szeretne, az rakhat bele egy kevés sütőport is. Mi magában vagy cukros tejföllel szoktuk enni.

Még több palacsintarecept az NLCafén:

Exit mobile version