Pénteki palacsinta: húsos, rántott palacsinta

nlc | 2015. Október 23.
E heti palacsintánk nem desszert, de még csak nem is reggeli. A húsos, rántott palacsinta főfogás lehet egy könnyű leves után, vagy elkészíthetjük akár vacsorára is.

Húsos, rántott palacsinta

Hozzávalók:

  • 1 dl tejföl
  • bors
  • 8 db sós palacsinta
  • 300 g sertéspörkölt, vagy bármilyen sült hús

A bundázáshoz:

  • 50 g liszt
  • 2 db tojás
  • a sütéshez 3 dl étolaj
  • 200 g zsemlemorzsa
Kategóriavacsora
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A húsfélét nagyon apróra összevágjuk vagy ledaráljuk, a tejfellel és a fűszerekkel összekeverjük. A palacsintákat megtöltjük úgy, hogy középre kis halmokat rakunk, eligazítjuk, és téglalap alakúra hajtogatjuk. Először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába megforgatva bundázzuk. Bő, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, idénysalátát adhatunk mellé.

 

Még több palacsintarecept az NLCafén:

Exit mobile version