Almás-fahéjas tekercs
Hozzávalók 12 darab tekercshez:
• 2 db közepes méretű piros alma (ajánlatos édesebb fajtát választani, mint például a Jonagold)
• 1 csomag leveles tészta
• ½ teáskanál őrölt fahéj
• 3 evőkanál barna nádcukor
• 30 g vaj
• 3 szem szegfűszeg
• 1 csipet őrölt kardamom
Csumázd ki és hámozd meg az almákat, majd vágd kis kockákra.
Alacsony lángon kezd el olvasztani a vajat és a cukrot, szórd bele a fahéjat és a szegfűszeget.
Add az alma kockákat a cukros-vajas keverékhez, folyamatosan kevergetve főzd 1-2 percig. Ha teljesen elolvadt a cukor és a vaj, vedd le a lángról, hogy nehogy odakapjon.
Óvatosan terítsd ki a leveles tésztát, majd oszlasd el rajta az cukros-almás keveréket, 1-1 centimétert kihagyva a széleknél. A szegfűszeget előtte szedd ki belőle.
Szorosan tekerd fel a tésztát óvatosan, nehogy kifolyjon belőle az almaszósz.
Vágd fel 2 centis csíkokra a tekercset és sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezd egymás mellé a tekercseket.
180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsülnek.
Még több őszi almás recept:
• 3 almás süti őszi napokra
• Régimódi almás linzer bögrésen
• Mit főzzek ma vacsira? Bundás almát!