Gyors vacsora: nokedli gombaraguval

nlc | 2015. Október 27.
Liszt, tojás, víz, pár mozdulat, és kész is a nokedli. Ma esti gyors vacsoránk is erre az egyszerű, de nagyszerű alapreceptre épül. Ezúttal nem pörkölt, hanem egy isteni gombaragu a feltét.

Sváb galuska zöldborsós gombaraguval

Galuska:

  • 50 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál só
  • 4 db tojás
  • amennyit felvesz a tészta víz

Zöldborsós, gombás raguhoz:

  • 10 dkg szalonna
  • 1 kiskanál oregánó
  • 3-4 fej gomba
  • 1 kiskanál majoranna
  • 15 dkg zöldborsó
  • 1 csokor újhagyma
Kategóriaegytálétel
Elkészítési idő35 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

Tegyük a lisztet egy tálba, üssük a közepébe a tojásokat, adjunk hozzá egy kevés sót. Morzsoljuk össze, a közepéből indulva a széle felé, mindig a tojáshoz hozzágyúrva egy kevés lisztet. Amikor kezd összeállni a tészta, öntsünk hozzá vizet. Mindig csak egy keveset. Nagyjából 4 deci vizet vesz fel. 

Egy nagy lábosban forraljunk vizet, és szaggassuk bele késsel a hosszúkás galuskát. Csak annyit, amennyi az edénybe belefér.

Amikor a galuskák feljönnek a víz tetejére, szűrővel lapátoljuk át egy másik tálba. Keverjünk hozzá kevés vajat vagy olajat, hogy ne ragadjon össze. Közben főzhetjük a következő adagot.

A raguhoz egy serpenyőbe pirítsuk meg a csíkokra vágott szalonnát, adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát és a felszeletelt gombát. Pároljuk, öntsünk alá kevés vizet. Tegyük bele a zöldborsót, fűszerezzük majoránnával, oreganóval. Galuskával tálaljuk. A tetejére tehetünk kevés tejfölt, piros paprikát.

 

Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:

Exit mobile version