Gesztenyés-almás pite, egy bombabiztos olasz recept
Hozzávalók:
Az omlós tésztához:
- 300 g liszt
- 150 g vaj
- 125 g cukor
- 1 tojás sárgája
- 30 ml tej
- 1 tk.sütőpor (persze, mindenki használja csak a jól bevált saját omlós tészta receptjét.
A töltelékhez:
- 100 g babapiskóta vagy keksz
- 4 púpozott ek. gesztenyelekvár (marronata néven fut a boltok polcain)
- 200 g főtt vagy sült gesztenye (tisztítva mérve)
- 800 g alma (tisztítva mérve)
- 4 ek. cukor
- 100 g fehér csokoládé
- 1 dl friss tejszín
- 0,5 dl törkölypálinka
A recept a Tavola in Piazza blogon folytatódik.
Gesztenyés-meggyes torta
Hozzávalók: (26 cm-es tortaformához az itt megadott mennyiségek dupláját kell venni)
A tortalaphoz:
- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- 0,75 dl tej
- 0,75 dl étolaj
- 11 dkg liszt
- 4 dkg cukrozatlan kakaópor
- fél tasak sütőpor
A gesztenyés krémhez:
- 20-25 dkg gesztenyemassza (cukrozott)
- 10 dkg puha vaj
- kevés rum /rumaroma
- 20 dkg magozott meggy (befőtt, lecsepegtetve)
- 5 dkg étcsokoládé
A recept a Csak a Puffin blogon folytatódik.
Gesztenyés szelet
Hozzávalók:
- egy csomag gesztenyemassza (250 g)
- 1/2 csésze + 2 evőkanál kristálycukor
- 2 tojás
- 1 kk. vaníliaeszencia
- 4 ek. puha vaj
- 1 ek. tejszínhab
- 1/2 csésze liszt
- 1 kk. sütőpor
- 200 g étcsokoládé
- 1 ek. víz
- 1 kk. olaj
Mérőeszköz: üres joghurtos doboz vagy 2, 5 decis bögre.
A recept Marmalade blogján folytatódik.
Gesztenyés sajttorta
Egy 18 cm átmérőjű tortaformához:
Kekszréteghez:
- 160 g spekulatiuskeksz, morzsásítva (győri keksz vagy zabkeksz is jó)
- 75 g vaj/Rama olvasztva
Sajtkrémes részhez:
- 250 g mascarpone
- 1 dl tejföl
- 80 g cukor
- 1 zacsi vanillincukor
- 1 ek. liszt
- 200 g gesztenyemassza
- 2 db kicsi tojás
A recept a Sütit akarok! blogon folytatódik.
Még több gesztenyés recept:
- Piskótarolád gesztenyeimádóknak
- Süss gesztenyével! Kipróbált gesztenyés receptek
- Áfonyás gesztenyetorta – ezt a receptet ki kell próbálnod!