Hétvégi menü mindenevőknek

nlc | 2015. November 27.
Ha jöhet a hús, a sajt, a tejtermék, a liszt, és szeretitek a zöldségeket-gyümölcsöket is, akkor kezdjetek jegyzetelni, ezt a hétvégi menüt nektek találtuk ki!

Vannak, akik a sajtos hétvégi menünket szerették, mások a komoly, húsos hétvégi menüt ismételnék legszívesebb minden hétvégén, és vagyunk mi, mindenevők, akik azt szeretik, ha van minden a tányéron.

 

Fűszeres sajtkrém

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • fél kávéskanál (fehér bors) bors
  • 20 dkg (főtt) sárgarépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • fél kávéskanál szerecsendió
  • 30 dkg (laktózmentes) ementali sajt
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő10 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Ez a sajtkrém a répának és a többi hozzávalónak köszönhetően egyáltalán nem erősen sajtízű. Reszeljük le egészen finomra a sajtot, vagy aprítsuk fel darabkáit aprítógépben. A répát és a hagymadarabokat pépesítsük botmixerrel. A petrezselymet mossuk meg, és vágjuk egészen apróra, azután keverjük össze a többi hozzávalóval és az olívaolajjal. Mielőtt megfűszereznénk, vegyük ki a kisgyerek adagját. Utána szórjuk bele a szerecsendiót és a borsot.

 

Sertésszűz serranoköpenyben, gránátalmával és szezámmagos burgonyapürével

Hozzávalók 4 személyre:

  • ízesítéshez só
  • 1 teáskanál vaj
  • ízesítéshez őrölt bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db gránátalma
  • 60 dkg sertésszűz
  • 12 szelet serrano sonka

A krumplipüréhez:

  • ízesítéshez só
  • 2 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 1 kg burgonya
  • 2 ek fekete szezámmag + 2 ek fehér szezámmag szezámmag
Kategóriavacsora
Elkészítési idő60 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A sertésszüzet megmossuk, leszárítjuk, majd az olaj és a vaj olvasztott keverékén erős lángon körbesütjük, közben borsozzuk. A serrano sonkákat egymásra terítjük, majd beletekerjük a sertésszüzet. A burgonyákat megmossuk, felkockázzuk, majd sós vízben megfőzzük. A vizet leöntjük róla, majd összetörjük a burgonyát. Belekeverjük a vajat, majd a tejjel lazítjuk. Tálaláskor a szezámmaggal megszórjuk. A gránátalma magjait kiszedjük és a hússal tálaljuk.

 

Tonhalkrémes tortillatekercs, paradicsom salsával

Hozzávalók 2 főre:

  • 1-2 csipet só
  • 4-5 szem olívabogyó
  • 4-5 szem kapribogyó
  • 120 g tonhalkonzerv
  • 4-5 levél jégsaláta
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 szál újhagyma
  • 1 gerezd citrom leve
  • 1 db szárzeller
  • 1 csipet őrölt bors
  • kisebb csokor petrezselyemzöld
  • 4 db 20-22 cm átmérőjű tortillalap

Salsa:

  • fél fej lila hagyma
  • 1 evőkanál koriander
  • 1 db chili paprika
  • köretnek jégsaláta
  • 1 doboz paradicsomkonzerv
  • 1 gerezd lime leve
Kategóriavacsora
Elkészítési idő35 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

Az alapkrémhez a saláta és a paprika kivételével az össze alapanyagot keverőtálba tesszük, és összeforgatjuk. Ízesítjük, sózzuk, borsozzuk, és ha előre dolgozunk, lefedve a hűtőbe tesszük. A salsát is előre elkészíthetjük. Egy másik keverőtálban összeborítjuk az összes hozzávalóját és összekeverjük. Fogyasztás előtt a tortillalapok mindkét oldalát 4-5 másodpercre nyílt láng fölé tartjuk. Ezzel lágyítjuk, és átmelegítjük. Ha villanylapunk van, akkor serpenyőt hevítünk, és ugyaezt elvégezzük benne, zsiradék nélkül. Kiterítjük a lapot, megkenjük a krém negyedével. Salátát szórunk rá, rátesszük a paradicsomot, uborkát, paprikacsíkokat, és szorosan feltekerjük. A salsával és friss salátával tálaljuk.

 

Még több tipp a hétvégi menühöz:

Exit mobile version