A tökéletes forralt bor Jamie Olivertől

nlc | 2015. November 29.
Forralt bort inni jó. Sült gesztenyével, kürtőskaláccsal kísérni a forralt bort egyenesen mennyei! Megmutatjuk, hogy készítsd el otthon.

Ahány ház, annyi forralt bor, mindenkinek megvan a maga kedvenc receptje. Mi most rábízzuk magunkat Jamie Oliverre, nálunk idén ez a tökéletes forralt bor.

Jamie Oliver tökéletes forralt bor receptje

Hozzávalók:

A mandarint, a citromot és a lime-ot meghámozzuk, a mandarinok levét egy nagy lábasba facsarjuk. Hozzáadjuk a cukrot, a reszelt héjakat, majd a szegfűszeget, a fahéjat, a babérleveleket, 10-12 reszelésnyi szerecsendiót, a félbevágott vaníliarudat és annyi vörösborral öntjük fel, amennyi ellepi. Közepes lángon addig melegítjük, míg a cukor teljesen elolvad, ekkor felforraljuk és további 4-5 perc alatt sziruposra főzzük. Hozzáadjuk a maradék bort és a csillagánizsokat, és kis lángon még kb. 5 percig főzzük. 

Forrás: Jamie Oliver honlapja

Még több cikk forralt bor témában:

Exit mobile version