Gesztenyés gnocchi ropogós zsályával

cafeblog/ízboltiz | 2015. December 08.
Nagyon szeretjük a klasszikus házi gnocchit, ami burgonyából készül, de előszeretettel kísérletezek egyéb változatokkal is. A sütőtökös és édesburgonyás verziókat már próbáltam, de már régóta szemeztem a gesztenyés variációval is.

Ebben sem kellett csalódnunk, nagyszerű íze van, az enyhén karamellizálódott vaj és a zsálya is szuperül passzol hozzá. Szerintem dióolajjal is fantasztikus lehet, de egy kis szarvasgombával ízesített olívaolajjal sem utolsó.

A puhára főtt gesztenyét krumplinyomón átnyomjuk, sózzuk, hozzáütjük a tojást, majd a lisztet is belekeverjük. Egynemű, formázható masszává gyúrjuk. A tésztát lisztezett deszkán sodorjuk henger alakúra, majd vágjuk 3-4 cm-es szeletekre. Forró, sós vízben főzzük addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Szűrjük le, tegyük egy tiszta tányérra.

A receptért kattints az Ízből tíz caféblogra!

Gnocchira vágysz? Íme néhány recept:

 

Exit mobile version