Gasztro

Csirkés, paradicsomos, chilis gnocchi

Az utóbbi években a legtöbb hazai étterem tésztaételei között feltűnt a gnocchi (ejtsd: nyokki), amit itthon sokszor az olasz krumplinudliként emlegetnek.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 15 dkg sűrített paradicsom
  • 1 dl víz
  • 1,5 dl tejszín
  • 60 dkg csirkemell
  • só, bors, chili

Csirkés, paradicsomos, chilis gnocchi

Elkészítés:

Forró olívaolajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, majd felöntjük a vízzel és a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerinti mennyiségben chilit teszünk bele, majd összeforraljuk. A kész gnocchit a forró szószban átforgatjuk, hogy átmelegedjen. A csirkemellet csíkokra vágjuk, olajon sóval és borssal ízesítve megpirítjuk, majd tálaláskor a tésztára halmozzuk.

Elkészítési idő: 15-20 perc

Joghurttorta friss gyümölcsökkel
A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top