Sült kacsaszárny gyümölcsökkel, kétféle sült burgonyával

cafeblog/atetovaltlanykonyhaja | 2015. December 09.
Libanap után, amikor a hentesek valami oknál fogva kacsahúsból is bespájzoltak, roppant olcsón sikerült egy vagonnyi kacsaszárnytőhöz jutnom. Lefagyasztottam, mondván, jó lesz az még valamire.

Aztán mint minden évben, a kinti hideg miatt az előtérben lévő hűtőm kezdte feladni a harcot, így a szokásosnál is nagyobb hűtőkisöprést kellett végeznem. Nekiálltam ötletelni. A csirkeszárnyat is imádom, feltéve ha ropogósra van sütve a bőre, az sem baj, ha valami édeskés pácot kap. Ebből kiindulva az éppen otthon levő, szintén ipari mennyiségű mandarint és almát felhasználva alkottam a most következő, igazi vasárnapi ebédet.

Ja, lehet, hogy soknak tűnik a hús, de elég kicsire összesül, szóval a nagyétkűek miatt inkább többet vegyünk.

A receptért kattints a Tetovált lány konyhája caféblogra!

Exit mobile version