Citromos-mákos rudacskák – isteni aprósütemény

sütilány/caféblog | 2015. December 17.
Ez a kis aprósütemény debütált a konyhában, egy újabb finomság. Ami dobozban még több hétig is eláll.

A vajat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojással. Hozzáadjuk a lisztet, a keményítőt és a mákot. Belereszeljük a citrom héját és 1,5 dl tejjel sima masszává keverjük. Csillagcsöves nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt sütőlemezre U betűt nyomunk a masszából, úgy hogy a szárai összeérjenek. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 percig sütjük, ha a szélei már pirulnak nyugodtan kivehetjük a sütőből a citromos mákos süteményt. Rácson kihűtjük a rudacskákat.

A fehér csokit vízgőz felett felolvasztjuk és a citromos sütik egyik felét belemártjuk, a felesleget lecsepegtetjük illetve a süti hátuljáról az edény szélén végighúzva tudjuk eltávolítani. Rácsra tesszük, megszórjuk a dekorgyönggyel, és hagyjuk megdermedni. Fémdobozban tárolva hetekig eláll.

A receptért kattints a Sütilány caféblogra!

Exit mobile version