3 szendvics, amit bármikor elfogadnánk vacsorára

nlc | 2015. December 17.
Ha sűrű volt a nap, és nincs sok időnk vagy kedvünk este a konyhában főzőcskézni, akkor jönnek jól a szendvicsek. Ilyen esetekben persze a vajas-szalámis szendvics is megteszi, de ennél vannak érdekesebbek is. Mutatunk hármat.

Ha minden este szendvics lenne a vacsora, akkor sem lennénk kétségbeesve. Kedvenc szendvicseink mellett a tökéletes melegszendvics és a francia klasszikus szendvics is olyan finom, hogy bármikor szívesen készítjük vacsorára őket. Ezt a sort bővítjük most három újab szendvics receptjével.

Gombás-sajtos szendvics

Hozzávalók 4 szendvicshez:

  • pár csipet só
  • 10 dkg (reszelt) cheddar sajt
  • 4 db (magvas tetejű) zsemle
  • 25-30 dkg csiperke gomba
  • 2 teáskanál parmezán
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • ízlés szerint bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg (reszelt) gruyere sajt
Kategóriavacsora
Elkészítési idő20 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

Egy evőkanál vajon megpirítjuk a felszeletelt hagymát, majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és a darabolt gombát. Sózzuk, borsozzuk, pár perc alatt puhára pároljuk, majd megszórjuk az aprított petrezselyemmel, a kakukkfűvel és a parmezán sajttal. A zsemlét vagy kenyeret megvajazzuk, ráhalmozzuk a gombát, a cheddart és a gruyere-t, majd forró kontakt grillsütőben 5 perc alatt készre sütjük.

 

Angolos steak szendvics

Hozzávalók (4 szendvicshez):

  • 4 db (szeletelve, sózva) paradicsom
  • 4 szelet kenyér
  • 100 g majonéz
  • 1 csomag rukkola
  • 4*130 g bélszín
  • 30 g dijoni mustár
Kategóriavacsora
Elkészítési idő15 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

Keverd össze a mustárt a majonézzel, és tedd félre. Sózd be a húst, és forgasd meg napraforgóolajban. Dobd nagyon forró serpenyőbe, és süsd angolosra pár perc alatt (a hús vastagságától függően fél perc és két perc között).  Tedd félre pihenni. Szeleted fel a kenyeret, és kenj meg 4 szeletet a mustáros majonézzel, helyezd rá a paradicsomszeleteket, a steaket (akár fel is darabolhatod), koronázd meg a rukkolával, és takard be a második fél szelet kenyérrel. 

 

Rántottás-gombás-baconos szendvics

Hozzávalók:

  • pár szelet (lehet sonka is) bacon
  • ízlés szerint fűszerzett, vajon pirított gomba
  • fejenként két szelet kenyér
  • ízlés szerint készült rántotta
Kategóriavacsora
Elkészítési idő15 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

 

A kenyerek mindkét oldalát megkenjük vajjal, majd serpenyőben 2-3 percig sütjük őket oldalanként. Ha megvagyunk, akkor a szendvicset a kép alapján összeépítjük, bacon-rántotta-gomba, majd melegen tálaljuk. Egy pohár sör vagy fröccs isteni mellé. 

Még több szendvicsrecept az NLCafén:

Exit mobile version