Ezért egyél mandarint karácsonykor!

nlc | 2015. December 25.
Az ünnepi szezon egyik legkedveltebb gyümölcse a mandarin. Nem is véletlenül!

A mandarin, a satusama, a tangerine mind-mind a narancs alfajai, csak kisebbek, vékonyabb a héjuk, és általában kevesebb mag van bennük.

De mindegyik megtartotta a narancsra jellemző jótékony hatásokat.

Íme a legjobb tulajdonságai

Csökkenti a májrák kockázatát
Egy kutatás bebizonyította, hogy azoknál, akik gyakran ettek mandarint, nemcsak a májrák, de a májgyulladás sokkal ritkábban alakult ki.

Gátolja a leukémia terjedését
A tangeretin nevű flavonoid, ami a mandarin belső, fehér héjában van, csökkenti a leukémia kialakulásának kockázatát, valamint a betegség terjedését.

Csökkenti az artériák keménységét
A mandarinban található nobiletin nevű flavonoid, csökkentette a cukorbetegek artériáinak megkeményedését. Azonban ezt nemcsak a betegeknél figyelték meg, az egészséges emberekre is nagyon jól hat.

Küzd a mellrák ellen
Mindkét korábban említett flavonoid hatékony a mellrák elleni küzdelemben.

Tele van tápanyagokkal
Kiváló forrása a C-vitaminnak, az A-vitaminnak és az összes B-vitaminnak.

És végül, de nem utolsó sorban, isteni finom!

Olvass tovább mandarin témában!

Care2

Exit mobile version