Otthon

A bátrak színe: hódít a mandarin a lakberendezésben is

Erőteljes, meghatározó és optimista a hivatalosan "tangerin tangó"-nak nevezett év színe. Az egyszerűség kedvéért mondjunk csak mandarinnak.

 

A bátrak színe, a mandarin hódít a lakberendezésben is

A Pantone Intézet minden évben megjelöli az adott szezon irányadó színárnyalatát, talán nem véletlen, hogy idén épp a mandarin lett a nyerő. A hivatalos bejelentést követően a divat legtöbb területén azonnal alkalmazni kezdték a színt, s mint várható volt, a lakberendezők is ihletet merítettek belőle.

„A meleg és optimista árnyalat energiával tölti fel a tereket. A színből sugárzó impulzusok élénkebb gondolkodásra ösztönöznek, megmozgatják a fantáziát, attraktívvá tesznek. A tangerin tango nem hiányozhat a cselekvő és vidám emberek otthonából. Helye van a nappaliban és a konyhában, akárcsak a fürdőben. Elég ráérezni a tónus ízére, utána már szárnyal a képzelet!” – zengik az árnyalat dicsőségét a vezető olasz lakberendezők.

 
A bátrak színe, a mandarin hódít a lakberendezésben is
 
A bátrak színe, a mandarin hódít a lakberendezésben is
 
A bátrak színe, a mandarin hódít a lakberendezésben is

 

Az igazán bátrak az egész belső teret mandarinra hangolják, mondjuk a teljes falfelület lefestésével. Az óvatosabbak inkább ilyen árnyalatú kiegészítő tárgyakat szereznek be, s ezek révén fogják össze az enteriőrt. A mosolygós narancsárnyalat passzol a nyers, a fehér, illetve a kék színhez, és jól harmonizál a natúr fa felületekkel. Érdemes különböző mélységű árnyalatait egymás mellett használni.

Nem kell nagy beruházásban gondolkodni, hisz az árnyalat oly meghatározó, hogy csipetenként adagolva is megteszi a kellő hatást. Légy te is trendi otthon: a legtöbb áruház polcain már található mandarin színű díszpárnahuzat, ágynemű, dísztárgy, képkeret és váza.

Keleti Andrea már tavaly beleszeretett a narancsba, barátságos otthonát ez a szín dobja fel. Katt ide a képekért!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top