A leggyorsabb sós sütemények bögrésen

cafeblog/rupanerkonyha | 2015. December 29.
Ha a sósrudat választjuk és többfélét csinálunk, akkor a végére gusztusos, színes kavalkádot kapunk.

A blogon nagyon sok sós finomság receptje jelent már meg eddig, most a legnépszerűbbeket szedtem nektek össze, hogy kedvetekre szemezgethessetek.

Gyors bögrés sós rudak:

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre.

Hozzávalók:

A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra. A sós süti hozzávalóit összegyúrjuk, majd tetszőleges vastagságúra kinyújtjuk, és derelyemetélővel vagy késsel csinos rudakra vágjuk. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket. Megkenjük felvert tojással a tetejüket, és sózzuk. Ízlés szerint megszórhatjuk sóval, sajttal, köménnyel, szezámmaggal, őrölt paprikával. Ha többfélét csinálunk, akkor a végére gusztusos, színes kavalkádot kapunk.

A tepsit a sütőbe toljuk, majd aranyszínűre sütjük a rudacskáinkat. Vigyázat, hamar sül, szóval ne felejtsük ott! Szándékosan nem írok időt, mert sütőfüggő, és persze mindenki más méretű rudakat vág, és másképpen szereti.

A többi receptért kattints a Rupánerkonyha caféblogra!

Exit mobile version