Ezeket az ételeket soha ne tedd hűtőbe!

nlc | 2015. December 31.
Íme a lista, amire mindig is vártál, arról, hogy mit ne tegyél a hűtőbe!

Összeállítottunk egy listát olyan ételekről, amelyeket nem szabad hűtőbe tenni, mert vagy a minőségük, vagy az állaguk nem lesz utána jó.

Íme, a lista

Sütőtök
Ha lehűtjük, az nem tesz jót ennek a zöldségnek. De ha sötét, hűvös helyen tároljuk, akkor sokáig eltartható.

Hagyma
A hagyma állaga jelentősen megváltozhat a hűtés hatására, ezért inkább ezt is hűvös, sötét helyen tartsuk, úgy hetekig eltartható.

Krumpli
A hűtőben tárolt krumpli elveszti az ízét és a elszíneződhet. Hasonlóan az előbbiekhez, inkább hűvös, sötét helyen tartsuk.

Fokhagyma
A fokhagyma megkeseredhet a hűtőben, de ha mégis hűteni szeretnénk, szedjük gerezdekre, tegyük olajba, és úgy rakjuk a hűtőbe.

Banán
A banán hamarabb megbarnul, ha hűtőbe tesszük. Inkább tartsuk a konyhapulton, a szárát befóliázva.

Olvass tovább hűtőtémában!

Prevention

Exit mobile version