Mivel a fő alkotóeleme a salátának a roppanós (bécsi) virsli, amiből szilveszterkor megmaradt pár szál, úgy gondoltam, megalkotom én is ezt a salátát. Nem csalódtunk: egyrészt a maradék virsli kapott egy új esélyt, másrészt tényleg nagyon finom. Akár önálló ebédnek vagy vacsorának is beillik. Én 4 fő részére készítettem, de az arányokat meghagyom a saját szájízeteknek megfelelőre, ez a recept tényleg variálható.
Nagy salátástálban megágyazol az ételnek, salátalevelekkel borítsd be a tál alját. Ezt a lépést kihagyhatod, de mutatósabb így. A képeken látni fogod, nálam nem volt saláta az elkészítés időpontjában.
Így készül a bécsi saláta
Készítsd el a salátához a majonézes alapot. Itt ahány ház, annyi a szokás, én általában egy nagy poharas tejfölhöz teszek kb. 200 ml majonézt (fél doboz) és körülbelül két evőkanálnyi mustárt, de anyám például ezek mellé tesz csípős piros aranyat is az öntetbe, és ő sokkal mustárosabban készíti. Mindig teszek egy csipet sót, kevés kristálycukrot és borsot is az alapba, de van, aki teljesen ezek kihagyásával készít nagyon finom majonézes öntetet.
A folytatásért kattints a Bouvet caféblogra!