10 tipp főzéshez, ha időhiányban szenvedsz

cafeblog/meddovagyok | 2016. Január 05.
Az egészséges életmód ellen általában két kifogásunk van. Az egyik, hogy nincs rá pénzünk, nos, ezt már egy korábbi cikkben kielemeztem, miért nem megfelelő kifogás. 

A másik ok pedig az, hogy nincs időnk az egészséges életmódra. Sajnos csodákat itt sem várhatunk, de egy-két trükkel felgyorsíthatjuk a folyamatot.

Vásárolj egy hétre előre!

Ha nem kell minden nap külön vásárolni a főzéshez, már rengeteg időt spóroltál meg magadnak, legalábbis az oda-vissza utazást mindenképp, a hűtőben pedig a legtöbb étel sokáig eláll. Mindössze annyi a trükk, hogy megfelelő legyen a hőmérséklet beállítása, tapasztald ki, melyik polc hidegebb, és melyik melegebb, míg előbbieken érdemes elhelyezni a húsokat, tejtermékeket, a zöldségeknek és gyümölcsöknek nincs olyan hidegre szükségük.

Közös főzés

Ha nem egyedül élsz, a párod, nagyobb gyerekek bevonásával felgyorsíthatod a főzést. Nem kell, hogy ő is profi séf legyen, ha valaki a kezed alá darabol, már nagyon sokat segített. A kisebbek valószínű most még inkább lassítják a folyamatot, azonban ha most elkezdik megtanulni, később hatalmas segítséget jelenthetnek.

A folytatásért kattints a Meddő vagyok caféblogra!

Exit mobile version