Egy vega, egy húsos: 2 gyors vacsora

nlc | 2016. Január 20.
Vega és húsos, hideg és meleg, de azért egy közös van a két receptben: mindkettő gyorsan elkészíthető és isteni vacsora! Már mutatjuk is, hogy készülnek!

Lehet, hogy a gyerekek kedvenc gyors vacsorája továbbra is a sült hot dog, és a sajtgolyó is stabilan tartja magát a család kedvencei között, mi most kicsit színesítjük a választékot.

Diós ricottagömbök

Hozzávalók 4 személyre:

A diót késsel aprítsuk durvára. A ricottát keverjük el sóval, borssal, az aprított fokhagymával. Enyhén beolajozott kézzel formázzunk gömböket a masszából, majd forgassuk meg a durvára darált dióban. Fogyasszunk mellé teljes kiőrlésű kenyeret vagy péksüteményt.

Brokkolis-szalonnás orsótészta

Hozzávalók 4 személyre:

A szalonnát vágjuk kockákra, az olívaolajon süssük ropogósra, a sütési idő felénél adjuk hozzá az aprított fokhagymát. Borsozzuk, sózni nem szükséges, a szalonna sós. A brokkolit szedjük rózsákra. Nagy fazékban forraljunk vizet, amikor felforrt, sózzuk. A brokkolit a tésztával együtt tegyük a vízbe, 10-11 perc alatt főzzük a tésztát puhára, ennyi idő alatt a brokkoli is bőven megfő. Szűrjük le, szedjük a szalonnára, keverjük el, és azonnal tálaljuk.

 

Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:

 

Exit mobile version