Azt már tudjuk, hogy mire kell figyelni piskóta készítésekor, sőt video-szakácskönyvünkben is bemutattuk a piskóta receptjét, így most itt az ideje, hogy körülnézzünk bloggereinknél, milyen piskótákat, piskótatekercseket készítenek ők.
Citromos-mákos piskótatekercs kamillás-mézes mascarponekrémmel
A mákos laphoz:
- 4 tojás
- 120 g kristálycukor
- 80 g vaj
- 1/2 citrom kifacsart leve és lereszelt héja
- 120 g liszt
- 12 g sütőpor
- 2 ek. mák
A krémhez:
- 250 g mascarpone
- 250 g ricotta
- 50 ml víz
- 1 ek. szárított kamillavirág
- 1 ek. méz
- 2 csapott ek. porcukor
- 1/2 citrom lereszelt héja
A mákos piskótatekercs receptje a Tavola in Piazza blogon folytatódik.
Narancskrémes piskótatekercs (liszt nélkül)
Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 tojás kettéválasztva
- 12 dkg porcukor
- 4 dkg cukrozatlan kakaópor
- fél tk. szódabikarbóna
A narancskrémhez:
- 2 narancs reszelt héja és leve
- 4 tojássárgája
- 2 egész tojás
- 10 dkg cukor
- 12 dkg vaj
- 25 dkg mascarpone
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
A liszt nélküli piskótatekercs receptje a Csak a Puffin blogon folytatódik.
Csokikrémes piskótatekercs
Hozzávalók a piskótához:
- 4 tojás különválasztva
- 8 dkg cukor
- 8 dkg liszt
Csokikrémhez:
- 0,5 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 4 ek. keserű kakaópor
- 20 dkg vaj
- kb. 5 ek. sárgabaracklekvár
A csokikrémes piskótatekercs receptje a Marmalade blogon folytatódik.
Lekváros piskótatekercs
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 5 ek. cukor
- 4 ek. liszt
- baracklekvár
A piskótatekercs receptje Maimoni blogján folytatódik.
Narancslekváros-gyömbéres piskótatekercs
Hozzávalók:
- 10 dkg rizsliszt (sima búzaliszt a nem lisztérzékenyeknek)
- 10 dkg porcukor
- 3 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tk. őrölt gyömbér
- 1 tk. sütőpor
- narancslekvár
A recept a Varázslat fakanállal blogon folytatódik.
Gesztenyekrémes piskótarolád
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 14 dkg liszt
- 12 dkg kristálycukor
- 1 tk. sütőpor
Töltelék:
- 250 g mascarpone sajt
- 250 g gesztenyepüré
- 2 dkg porcukor ( 1 evőkanál)
Csokibevonat:
- 10 dkg tej vagy étcsokoládé
- 5 dkg vaj
A gesztenyekrémes piskótarolád receptje GastRobertollini blogján folytatódik.
További piskótareceptek:
- 4+1 tuti tipp, amitől tökéletes lesz a piskóta
- 5 izgalmas piskótatekercs
- Kókuszos piskóta ribizlivel