Gasztro

Kókuszos piskóta ribizlivel, kókuszos-krémsajtos mázzal

Egyél minél több gyümölcsöt! – halljuk gyakran a kéretlen jó tanácsot az egészséges élet szószólóitól. Hát együnk! És kössük össze a hasznosat a kellemessel: legyen sok-sok friss gyümölcs... a desszertünkben.

Hozzávalók:

• 150 g puha vaj
• 150 g cukor
• 4 db tojás
• 225 g liszt
• 1 kiskanál sütőpor
• 150 ml tejföl
• 3 evőkanál kókuszreszelék

Tortabevonó krém:

• 100 g natúr krémsajt
• 3 evőkanál porcukor
• 3 evőkanál kókuszreszelék

 

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

Kézi habverővel keverd krémessé a vajat a cukorral és a tojásokkal, majd keverd hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a kókuszreszeléket. Forgasd bele a tejfölt is.

Egy 22 centiméteres átmérőjű kerek tortaforma alját béleld ki sütőpapírral, és öntsd bele a masszát. Szórd rá a ribizli felét. (A másik fele díszítés lesz a torta tetején.)

Süsd kb. 180 fokon 45-50 percig. Amikor elkészült, vedd ki a sütőből, és hagyd, hogy a tészta kihűljön. A krémhez keverd össze a krémsajtot a porcukorral és a kókuszreszelékkel.

A krémet kend a torta tetejére, és szórd rá a maradék gyümölcsöt.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top