Gyors vacsora: szuper sajtos töltött gomba

nlc | 2016. Január 24.
Az egyik legjobb téli gyors vacsora a töltött gomba. Gyorsan elkészül, finom, és azzal töltjük meg, amivel csak akarjuk. Ma egy szuper sajtos-tarjás töltött gombát hoztunk vacsorára.

leveles tésztás gyors vacsorák és a különféle pirítósok mellett az egyik legjobb gyors vacsora-alapanyag a gomba. Jó, ha mindig van otthon egy adag, akkor már nagy baj nem érhet minket. Egy kis kreativitás, pár hozzávaló, 30 perc, és kész is a finom és gyors vacsoránk.

Hozzávalók:

A gombák tönkjét távolítsuk el, ha szükséges pucoljuk a gombákat, ha szép a külsejük, hagyjuk rajta a vékony, külső hártyát, ekkor csak mossuk. A krém-fehérsajtot villával törjük össze, keverjük el a joghurttal, a tojással, az apróra vágott sonkával, a zúzott fokhagymával, a vágott petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk. Helyezzük a gombákat sütőpapírral bélelt tűzálló tálra, sózzuk, borsozzuk a belsejüket, töltsük meg a sajtkrémmel, szórjuk meg a reszelt sajttal , majd 220 fokra melegített sütőben süssük 25-30 perc alatt készre.

 

Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:

Exit mobile version