Sok menyasszony hajlamos koplalni és kihagyni főétkezéseket a nagy nap előtt, ami ugyanúgy vezethet felfúvódáshoz, mint a nem megfelelő ételek kiválasztása. Miket is érdemes kerülni?
1. Rágógumi
A rágó ártatlannak tűnhet, ám nem csak friss leheletet hagy maga után. Olyan mesterséges édesítőszert tartalmaz, ami irritálhatja a gyomrot, valamint a sok nyál termelődése következtében gyakrabban nyelünk le levegőt is, ami a puffadás egyik oka.
2. Hüvelyes zöldségek
Nem véletlenül tartják a babot a felfúvódás hírhedt okozójának. Magas fruktóztartalma miatt kerüld a babos, lencsés ételek fogyasztását az esküvőd előtt.
3. Szénsavas italok
A buborékos italok mindenkit felfújnak. Kerüld a pezsgőt, a szénsavas üdítőket, még a szódavizet is! A gyomrodat irritáló gázoknak valahol távozniuk kell, így maradj inkább a szénsavmentes italoknál.
4. Gyorskaja
Mindenképp hanyagold ezeket a zsíros, szénhidráttal teli fogásokat a nagy nap előtt, mivel a nehéz, zsíros ételeket lassabban emészti meg a szervezetünk, aminek eredménye az elnehezült gyomor és kellemetlen teltségérzet.
5. Tejtermékek
Meglepően sok ember érzékeny a tejtermékekben található laktózra és tejcukorra nagyobb vagy kisebb mértékben, és nem is tud róla, mert a puffadást másnak tulajdonítják, ám egy nagy pohár tej is képes a nem kívánt szelek előidézésére.
6. “Veszélyes” zöldségek
A zöldségek biztonságos választásnak tűnhetnek, ám bizonyos fajtákat, mint a kelbimbót, a karfiolt, a brokkolit, a káposztát és a répát tiltólistára kell küldenünk. Ezek ugyanis szénhidrátot és keményítőt tartalmaznak, amik miatt túl sok gáz képződhet a gyomorban.
Forrás: Daily Mail