Így készül a tökéletes macaron

nlc | 2016. Január 31.
Ahhoz, hogy macaronjaid ne a kukában végezzék, a készítéskor néhány alapszabályt érdemes betartani. Mutatjuk, melyek ezek, és írásunkban megosztunk egy citromos macaron receptjét is.

Hogy tökéletes macaront készíthess, mielőtt hozzákezdenél a sütéshez, javasoljuk, az alábbi szabályokat alaposan tanulmányozd át.

A macaron akkor lesz tökéletes, ha

A tökéletes macaron készítésének lépései

1. Melegítsd elő a sütőt 150 fokra. A tepsibe 3 réteg sütőpapírt fektess.

2. Alaposan keverd el egymással a mandulalisztet és a porcukrot, majd keverőedénybe apró lyukú szitán szitáld is át. A recept szerint elkészített macaron ettől az egyszerű művelettől levegősebb.

3. A pontosan kimért mennyiségű tojásfehérjéből robotgép segítségével, közepes fordulaton készíts kemény habot. Keverés közben szórd bele a sót és a szódabikarbónát, majd a receptben megadott mennyiségű porcukrot is. Amikor elkészültél, akkor add a kemény tojáshabhoz az ételszínezéket.

4. Lyukas fakanál vagy spatula segítségével dolgozd a mandulalisztet, apránként adagolva a tojáshabhoz. Kevergesd még óvatosan 2-3 percig a krémet. Nyomózsákba téve, készíts 24 kis halmot a tepsibe.

Az előmelegített sütőben kb. 20 percig süsd a macaront, majd a sütőből kivéve, hagyd teljesen kihűlni. Krémmel, lekvárral töltsd meg, majd tapassz két macaront egymáshoz.

A citromos macaron receptje kb. 20 darabhoz

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Így készítsd el a citromos macaront

A tésztát a megadott mennyiségekből a fenti útmutató alapján állítsd össze és süsd meg. A citromhéjat, a citromlevet és vaníliaaromát az ételfesték hozzáadását követően egyesével keverd a tojáshabhoz.

Amíg az elkészült macaronok kihűlnek, állítsd össze a krémet. A puha vajat a porcukorral keverd habosra, majd egyesével keverd hozzá a tejszínt, a citromlevet és a citromhéjat, a sót és végül a vaníliaaromát. Keverd addig, amíg jól kenhető krémet kapsz.

A kihűlt macaronokat töltsd meg a citromkrémmel.

Olvass macaron témájú, érdekes írásokat az NLCafén

Fotó: Pinterest

Exit mobile version