Az ötlet onnan származik, hogy sokan készítik ezt krumpliból, viszont így kevesebb benne a szénhidrát, és a cékla sokkal izgalmasabb is. Édesburgonya lenne még tökéletes erre a célra, próbáljátok ki azzal is, a cékla viszont sokkal olcsóbb, így ez is mellette szól.
Reszelhettek rá sajtot, aztán ráolvaszthatjátok a sütőben, én most kicsit flancoltam, mert ehhez volt kedvem, és egy édeskésen pikáns narancsos sajtmártás lett a végeredmény. Locsolhatjátok a cékla tetejére is, tök mindegy, nagyon finom. Lehet előétel, de egymagában vacsora, ebéd, ha kevésbé megterhelő ételre vágytok.
Sült cékla sajtmártással recept
- 2 db hosszúkás cékla
- 10 dkg kecskesajt (kéksajt is jó helyette)
- 1 deci főzőtejszín (én mandulatejjel csináltam)
- 2-3 evőkanál frissen facsart narancslé
- pár szál friss kakukkfű vagy 1 mokkáskanál szárított
- 2-3 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só, bors
- nagyon pici méz, de ez elhagyható
A folytatásért kattints a Pálmafa projekt caféblogra!