Mindennel együtt húsz-huszonöt perc alatt megvan a túrógombóc, és nekem jobban is ízlik, mint a búzadarával készülő fajta. A vizet a sóval egy lábasban felforraljuk, beleöntjük a darát, és pár perc alatt sűrű masszává főzzük. Hozzáadjuk a túrót, és gépi habverővel jól összedolgozzuk. Kicsit várunk, amíg hűl és összébb áll, addig megpirítjuk hozzá kevés olajon a zsemlemorzsát. Vizes kézzel gombócokat formázunk a darás túróból, majd meghempergetjük a zsemlemorzsában.
Különleges túrógombóc:
- 0,5 l víz
- 15 dkg kukoricadara
- 0,5 kg túró
- fél kk. só
A karamellöntethez:
- 13 dkg cukor
- 2 dl habtejszín
- 2 dkg vaj
A folytatásért kattints a MaiMóni caféblogra!