Most nagyon figyelj! Csak egyszer írjuk le. Íme a csodás desszert, amit mindenki imádni fog! Néhány alma kell hozzá például, egy kevés cukor, egy muffinsütő, na meg a lelkesedés.
Karamellás alma recept:
- 3 alma
- 1 csésze cukor
- 2 ek. vaj
- 1 tk. só
- 1/2 citrom
- 1 lap leveles tészta
A leveles tésztából szaggassunk akkora darabokat, hogy a muffin formákat elfedjük velük. Ezután vegyük az almákat, vágjuk őket félbe, és hámozzuk meg a darabokat. Egy közepes serpenyőben olvasszunk fel egy csésze cukrot, adjunk hozzá egy evőkanál vajat, egy csipet sót és a fél citrom levét. Alacsony lángon tegyük bele az almákat, forgassuk őket a karamellbe és pároljuk 5-10 percig. Ha készen vannak, tegyük a félalmákat a muffinsütőbe. A közepükbe csepegtessünk a karamellből, majd tegyük rájuk a kiszaggatott leveles tésztákból egyet-egyet.
Süssük 220 fokon 15-20 percig. Aztán, ha ehető hőmérsékletűre hűltek, ne habozzunk, lássunk neki a lakmározásnak. Arra vigyázzunk, hogy annyira finomak, hogy nem lehet betelni velük. Főleg tejszínnel vagy vaníliafagyival veszélyesek. Diétázók felejtsék el ezt a receptet, ennek a kísértésnek egyszerűen nem lehet ellenállni.
Forrás: Tasty