Gasztro

Így rakhatod el a legegyszerűbben a reszelt almát

Az almát nemcsak lekvárként vagy kompótnak, hanem reszelve is el lehet télire tenni. Receptünkből máris megtudhatod, hogyan.

Az alma az egyik legnépszerűbb gyümölcsünk. Mára szinte egész évben kapható és fogyasztható. Számtalan étel készíthető belőle, de megfőzheted lekvárnak, befőttnek, kompótnak, sőt most megmutatjuk, hogyan tudod reszelve elrakni. Mert mégis mennyire jó, ha az almás rétes vagy a pite tölteléke már megvan előre. A reszelt alma önmagában, desszertként fogyasztva is fantasztikusan finom.

Így rakhatod el a legegyszerűbben a reszelt almát

A reszelt alma hozzávalói

  • 1,5 kg alma megpucolva, magháza eltávolítva
  • 6 púpozott ek. cukor
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • fél tk. szerencsendió
  • 1 tk. egész szegfűszeg
  • 1 tk. citromsav

Így tudod eltenni a reszelt almát

A reszelt alma levét szűrőn keresztül csöpögtesd le. A levet tedd félre, a reszelt almához pedig keverj 2 evőkanányi cukrot. Ha engedne még levet, szűrd le azt is.

Így rakhatod el a legegyszerűbben a reszelt almát

Az almalevet főzőedényben kezdd el lassan hevíteni, öntsd hozzá a maradék cukrot és a fűszereket. Amikor a cukor teljesen feloldódott az almalében, öntsd hozzá a reszelt almát, és az újraforralástól számított 5-6 percig főzd tovább. A tűzről levéve keverd el benne a citromsavat is.

5-6 darab kb. 2,5 deciliteres, a kupakokkal együtt előzőleg kifőzött befőttesüvegbe töltsd a reszelt almát. Zárd az üvegekre a kupakokat, és néhány percig fordítsd fejjel lefelé. Érdemes a reszelt almát 1-2 napig dunsztban hagyni.

NLCafé tipp: nagyobb edénybe is rakhatod a reszelt almával töltött üvegeket, és az edénybe annyit vizet töltve, hogy az az üvegek háromnegyed részéig érjen, 20 percen át lassan főzve, a dunsztolásra nincs szükség. A reszelt almát hagyd a vízben kihűlni.

További almás receptek az NLCafén

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top