Hétvégi menü vitaminbombákkal

nlc | 2016. Február 05.
Cékla, kelkáposzta, brokkoli, sütőtök, rukkola – e heti hétvégi menünk főszereplői igazi vitaminbombák, melyek pont jól fognak jönni így a tél közepén, hogy kicsit feltöltsük kimerülő vitaminkészleteinket.

A múlt heti hétvégi menü után tényleg nem mertünk mérlegre állni, vagy ha rá is álltunk, gyorsan rájöttünk, hogy most egy kicsit érdemes visszafogni magunkat és elővenni egy egészségesebb, diétás hétvégi menüt. Ezért mai menünk is ilyen, ráadásul tele van vitaminokkal!

Céklás turmix

Hozzávalók:

A répát, a körtét és a céklát meghámozzuk. A brokkolirózsákat 4 percig főzzük, majd leszűrjük. A céklát és a répát lereszeljük, majd a körtével, a vízzel és a brokkolival együtt krémesre turmixoljuk. 

Kelkáposztás rakott rizs

Hozzávalók:

A kelkáposztaleveleket sós, szódabikarbónás vízben leforrázzuk, jeges vízben gyorsan lehűtjük, majd lecsepegtetjük. A paprikát és a cukkinit apró kockára vágjuk, és kevés olajon elkezdjük pirítani. 5-6 perc után hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát, és még 3 percig pirítjuk. Ízesítjük sóval, frissen őrölt fehér borssal, valamint szerecsendióval. A rizshez hozzákeverjük a zöldségeket, a tejfölt és a reszelt sajtot. A kelkáposztaleveleket rétegezve lerakjuk a rizses töltelékkel, és forró sütőben 25-30 perc alatt összesütjük.

Sütőtöksaláta rukkolával

Hozzávalók:

A sütőtököt megpucoljuk, 1 centis szeletekre vágjuk, majd a szeleteket 1×1 centis kockákra. A vajat felolvasztjuk, megpároljuk rajta a tököt, majd sózzuk-borsozzuk. A paprikát megmossuk, felcsíkozzuk, apró kockákra vágjuk. A diót száraz serpenyőben megillatosítjuk. A saláta alkotóelemeit összekeverjük, majd az olajjal és a balzsamecettel meglocsoljuk, tálaljuk.

Még több tipp a hétvégi menühöz:

Exit mobile version