Gluténmentes finomság: Amerikai csokis keksz

Molnár Orsi / wannabe chef | 2016. Február 13.
Ha ettetek már bolti amerikai csokis kekszet, akkor tudjátok, hogy szinte lehetetlen abbahagyni, annyira finom. Mi a bolti helyett már otthon sütjük, és most ráadásul búzaliszt nélkül, gluténmentesen is elkészítettük.

Az amerikai csokis kekszet még Michelle Obama is szereti, és bár a klasszikus verzióhoz képest a teljes kiőrlésű lisztből készült amerikai csokis keksz is jobb egy fokkal, mostani receptünk még annál is “kíméletesebb”. Már amennyire egy keksz 170 g cukorral és 160 g csokival kíméletes lehet. Nyugtasson minket a tudat, hogy legalább búzaliszt nincs benne. 

Gluténmentes csokis keksz (chocolate chip cookies)

Hozzávalók 10-12 db kekszhez

  1. A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük (liszteket, sót, szódabikarbónát).
  2. A cukorhoz keverjük a mézet vagy juharszirupot egy másik tálban, majd a vajat is. Mikor már habos állagúra kevertük (3-4 perc alatt), a vajas-cukros krémhez adjuk a tojást is, és másfél percig lassú sebességgel beledolgozzuk a tésztába.
  3. Végül a száraz, lisztes hozzávalókat is hozzáadjuk, majd kanállal beleforgatjuk a csokidarabokat.
  4. Ha ezzel végeztünk, fagyiskanállal vagy a tenyerünkkel golflabda méretű golyókat formálunk a tésztából és azokat a tepsire adagoljuk.
  5. A kekszeket 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük, 12-14 perc alatt. Ha már barnul a széle a kekszeknek, kivehetjük őket.
Molnár Orsi a wannabe chef blog szerzője. Oldalán változatos és egyszerűen elkészíthető ételek receptjei találhatók, amelyeket bárki könnyedén elkészíthet. Egészséges reggelik, vegetáriánus ételek, villámgyorsan összedobható édességek és izgalmas ázsiai ételek gazdagítják a blogot.
 

Még több csokis keksz az NLCafén:

Exit mobile version