Gasztro

Isteni recept: narancsos csokis keksz

Alaposan keverd össze a száraz hozzávalókat, azaz a lisztet, a diót, a nyírfacukrot és a sót. Majd vágd hozzá a hideg vajat, mehet bele a vanília esszencia és a reszelt narancshéj.

Gyorsan dolgozd össze, akkor jó, ha nagyjából egyforma morzsák vannak a keverőtálban. Most jöhet a tojás sárgája és a víz. Majd gyors mozdulatokkal gyúrd tésztává. Elég ragadós lesz, de amint eléri a homogén tészta állapotot, hagyd abba a munkát. Tedd folpack-ba, és formázz belőle egy szabályos hengert! A fólia között nagyon könnyen alakíthatod majd a masszát. A lényeg, hogy szépen nyomkodd össze, szabályos formájúra. Csavard készre a fóliával, és rakd be a mélyhűtőbe 30-40 percre.

Isteni recept: narancsos csokis keksz

Amikor kiveszed, éles késsel vékony, maximum fél centis karikákra vágd, és sütőpapírral bélelt tepsiben süsd meg a kekszeket 170-175 fokon 18-20 percig. Figyeld a sütődet, szép arany színűnek kell lenniük, nem barnának. Amikor kiveszed, akkor még puhák, amikor kihűlnek, akkor keményednek meg teljesen.

A receptért kattints a Masni caféblogra!

Mutatunk még néhány keksz receptet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top