A HVG szerint Savoy a vacsora után beszélgetésbe elegyedett az étterem séfjével, Palágyi Eszterrel, aki megkérdezte, hogy szerinte mire kell még odafigyelnie ahhoz, hogy a Costes kiérdemelhesse a második Michelin-csillagát. “Viccel, kisasszony, amit ma itt ettem, három Michelin-csillagot érdemel” – válaszolta Savoy.
Savoy egyébként kettő, a nevét viselő étterem tulajdonosa (az egyik Párizsban, a másik Las Vegasban van), illetve még négy éttermet üzemeltet a francia fővárosban. Keze alatt “nevelkedett” Gordon Ramsay, aki Savoyt tartja kulináris mentorának, sőt mondhatjuk úgy: neki köszönhető a Ramsay-jelenség.
A párizsi Guy Savoy étterem 2002-ben gyűjtötte be a harmadik Michelin-csillagot, majd a brit Restaurant Magazin a világ 50 legjobb étterme közé sorolta. Savoy Las Vegas-i étterme a két Michelin-csillag mellett az AAA Five Diamond Award és a Forbes Five Star Award nyertese, valamint a világ leghíresebb bor- és borkultúra-magazinja, a Wine Spectator Grand Award birtokosa.
Savoy a szakmai elismerések mellett 2000-ben megkapta a Francia Köztársaság Becsületrendjét is.