Hogy készítsünk isteni desszertet az egyébként is imádott túrógombócból? Már mutatjuk is! Túrógombóc nem vész el, csak átalakul!:)
Hozzávalók 12 diónyi gombóchoz:
- 250 g szitán áttört zsíros tehéntúró
- 1 ek. porcukor
- 1 tojás
- 50 g búzadara
- 30 g amaretti morzsa
- ½ narancs frissen reszelt héja
- 1 ek. puha aranymazsola
A tál aljára:
- 1 tk. vaj
- 20 g amarettimorzsa
A gombócok tetejére:
- 120 ml tejföl
- 100 ml tej
- 1 tojás
- 1 tk. őrölt fahéj
- 30 g amaretti morzsa
- 2 tk. méz
Egy tűzálló tálat kivajazunk, megszórjuk egy kevés amarettimorzsával.
A gombócokhoz a búzadarát a porcukorral, a tojás sárgájával, a túróval, az amarettimorzsával és a reszelt narancshéjjal összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a búzadarás-túrós keverékbe vegyítjük. A masszából diónyi gombócokat formálunk, és a kivajazott amarettis tálba rakjuk.
Az öntethez a tojást felverjük, hozzáadjuk a mézet, tejfölt, a tejet, a fahéjat, majd az egészet csomómentesre keverjük, és a gombócokra öntjük. A tetejét megszórjuk amarettimorzsával, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Magában vagy néhány csepp narancslekvárral azonnal tálaljuk.
Még több túrógombóc az NLCafén:
- Mennyei zabpelyhes túrógombóc
- Mákkal tuningolt túrógombóc
- Hideg epres túrógombóc – a nyári kedvenc