Gyors vacsora: téli zöldségleves

Rattner Réka | 2016. Február 20.
Télen sokszor elég egy gyorsan elkészíthető forró leves is vacsorára, különösen, ha egy kiadós vasárnapi ebéd van mögöttünk. Mai levesünk pont ilyen.

Sok zöldség, egy kis sajt, és kész is a gyors vacsoránk, az isteni zöldségleves. 

 

Hozzávalók:

  1. A póréhagymát félbe vágjuk, vékonyra szeleteljük és közepes lángon párolni kezdjük, majd 2 perc után hozzáadjuk a répát, gyökeret és a zellert, sózzuk és további 3 percet pirítjuk, kicsit magasabb hőfokon.
  2. Közben felforralunk 3 dl vizet és a zöldségalapra morzsoljuk a leveskockát, majd felöntjük a forró vízzel (vagy kocka hiányában az alaplével) és 5 percet gyöngyöztetjük lefedve.
  3. Utolsó lépésként hozzáadjuk a tejszínt, a fehér borsot és a sajtot, végül pedig igazítunk a fűszerezésén, ha szükséges. Lehúzzuk a tűzről az edényt, és belekeverjük a petrezselymet.
  4. Ízlés szerint csípősre hangolhatjuk egy csipet csilipehellyel, amit az alaplével együtt adunk hozzá.

Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:

Exit mobile version