Ha telítődtél a húsvéti hétvége alatt, és már legszívesebben csak gyümölcsöt és zöldséget ennél, akkor készíts reggelire egy finom turmixot! Egyszerű, finom, egészséges, és ha egyszer rászoksz a turmixokra, akkor előbb-utóbb már reggel, délben és este is szívesen kortyolgatod majd.
Zöld turmix
Hozzávalók:
- 1 cn reszelt gyömbér
- maroknyi spenótlevél
- 1 teáskanál kókuszolaj
- 1 evőkanál lenmag
- ízlés szerint zöldtea
Elkészítés
1. Válaszd ki, hogy milyen alapitalból szeretnéd a zöld energiabombát: zöld tea, víz, mandula- vagy kókusztej.
2. Válaszd ki azokat a zöld színű zöldségeket, amiket szívesen fogyasztasz: kelkáposzta, spenót, avokádó, alga, saláta, uborka, medvehagyma, rukkola, petrezselyem… Fontos, hogy olyan zöldségeket válogass össze, amiknek ízét szereted!
3. Válassz megfelelő zsiradékot, például avokádóolaj vagy kókuszolaj.
4. Aki teheti, tegyen az italba len- vagy chiamagot, ezek kiváló rostok és antioxidánsok.
5. Ha szeretsz kísérletezni, próbáld ki, milyen ízt ad az italnak a gyömbér vagy a Cayenne-bors.
Az összetevőket tedd bele a mixerbe, és már mehet is a startgomb!