1. Zeller
Tavasszal könnyen előfordulhat, hogy a nyírfa pollenje irritálja szervezetünket, kellemetlen allergiás tüneteket okozva, és ha erről van szó, nem ajánlatos az olyan zöldségek fogyasztása sem, amelyek hasonló proteineket tartalmaznak. Ilyen például a zeller, amit ilyenkor tehát érdemes lehet kerülni inkább.
2. Savanyú káposzta
Az erjesztéses eljárással készített ételeknek többnyire magas a hisztamintartalmuk, ez pedig égő szemeket, viszketést és orrfolyást is okozhat. Ha a pollenek tavasszal amúgy is kikezdik a szervezetünket, az ilyen ételek – például a savanyú káposzta is – csak ronthatnak az allergiánkon.
3. Mandula
Sajnos a mandula sem ajánlatos azoknak, akiket tavasszal allergia gyötör, ugyanis kimutatták, hogy ez az olajos mag súlyosbíthatja a tavaszi szénanátha tüneteit. Helyette próbálkozzunk inkább szárított gyümölcsökkel!
Forrás: Prevention