Medvehagymás recept: mennyei spagetti carbonara

nlc | 2016. Április 02.
Villámgyors ebéd vagy vacsora medvehagymával fűszerezve. Különlegesen finom spagetti carbonarát készíthetsz ezzel a medvehagymás recepttel. Nem érdemes kihagyni.

Spagetti, bacon, tejszínes szósz, buggyantott tojás és medvehagyma. Csak finom lehet ez az összeállítás. Próbáld ki a medvehagymaszezon kellős közepén ezt a páratlan receptet. A megadott mennyiségekből 4 személyre készíthetsz mennyei ebédet, vacsorát.

A medvehagymás spagetti carbonara hozzávalói

Így készül a medvehagymás spagetti carbonara

Alaposan mosd le, és darabold apróra a friss tavaszi medvehagymát. Egy nagyobb edényben forralj vizet a tésztának. A főzővizet sózd meg, és öntsd bele az olajat is. A spagettit az utasítás szerintihez képest egy perccel rövidebb ideig főzd, majd szűrd le a tésztát. A főzővizet ne öntsd ki, tedd félre.

Serpenyőben pirítsd meg a felkockázott bacont. Szedd konyhai papírra, hogy felitassa a fölösleges zsírt. 1 evőkanálnyi mennyiséget tégy félre a tálaláshoz.

A serpenyőben felforrósított vajra dobd rá a fűszerként is használható medvehagymát, 4-5 percig kevergetve fonnyaszd, majd öntsd rá a kifőzött tésztát. Ízlés szerint sózd, borsozd, öntsd rá a reszelt parmezánt és a felkockázott bacont, majd öntsd fel a tészta félretett főzővizével. Kb. 2-2,5 dl elegendő hozzá. A víz forrását követően, amikor a sajt felolvadt, alaposan keverd össze, majd vedd le az edényt a tűzről.

Közben forrásig hevítsd a maradék főzővizet, add hozzá az ecetet is, majd egyesével óvatosan üsd bele és néhány perc alatt egyesével főzd meg a buggyantott a tojásokat.

Szedd tányérra a spagetti carbonarát, szórd meg a maradék baconnel és parmezánnal, majd minden tányérra egy-egy buggyantott tojást helyezz. Forrón kínáld.

További medvehagymás recepteket találsz az NLCafén:

Fotó: Pinterest

Exit mobile version