Belül omlós, kívül ropogós csirkecomb receptje

nlc | 2016. Április 13.
A tejben megfőzött, majd kirántott csirkecomb belül omlósan lágy, kívül pedig ropog. Próbáld ki ezt a szuperegyszerű, elronthatatlan, ugyanakkor mennyei receptet. Garantáljuk, hogy nem fogod megbánni.

Ki az, aki ne szeretné a rántott csirkecombot? Ezt a receptet csirkecombrajongóknak ajánljuk. Kicsit más, mint a hagyományos, mégis arra biztatunk, próbáld ki akár már a következő hétvégén. A fűszeres tejben puhára főzött csirkehúsból a párizsias panírozásnak köszönhetően mennyei és különleges ebédet, vacsorát varázsolhatsz. Tálalhatod forrón, krumplipürével, salátával vagy rizzsel, de hidegen fogyasztva is nagyon finom.

Az omlós és ropogós csirkecomb hozzávalói 4 személyre

Így készítheted el az omlós és ropogós csirkecombot

A csirkecombokat alaposan mosd le, papírtörlővel itasd le a fölösleges vizet. Vágd ketté az alsó és felső részre.

Főzőedénybe öntsd a tejet, ízlés szerint sózd, borsoz, tedd bele a petrezselymet is. Amikor félig fölmelegedett tedd bele a csirkecombokat, forrásig hevítsd, majd lassú tűzön, fedő alatt kb. 25-30 perc alatt főzd puhára a húst. Óvatosan emeld ki az edényből, tedd tányérra, hűtsd ki. A főzőlevet kiöntheted, nem lesz rá többet szükség.

Üsd tányérba a tojásokat, kevés tejjel, ízlés szerinti sóval a panírozáshoz jól keverd fel. A lisztet töltsd egy másik tányérba, keverj hozzá 2-3 csipet borsot.

Forgasd a lisztbe, majd a tojásba és ismét a lisztbe a recept alapján megfőzött és kihűlt csirkecombokat.

Serpenyőben felforrósított olajban süsd mindkét oldalukat szép pirosra.

További csirkecombrecepteket találhatsz az NLCafén

Fotó: Pinterest

Exit mobile version