Gasztro

Mit főzzek ma ebédre? Indiait!

Mivel férj hirtelen ötlettől vezérelve vásárolt csatnit, így indiai ízvilágot hoztunk ma, édeskés sült csirke lesz. A csatni jól illik húsok mellé, bátran használjátok.

Mézes, lila hagymás csatnis csirke

Hozzávalók:

  • 4 darab csirke-felsőcomb
  • 3 kanál csatni
  • 2-3 evőkanál méz
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítése:

1. A csatnit, a mézet és az olívaolajat elkeverem, és beleteszem a combokat.

2. Só, bors, és már mehet is a hűtőbe.

3. Hagyom állni, amennyi időm van, és aztán rakom a sütőbe. Először lefedve sütöm 170 fokon 40 percet, és ha megpuhult, már csak hagyom ropogósra sülni.

Tipp: Akár kérget is lehet sütni a husira, mielőtt a sütőbe tennénk, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg a méz miatt.

Köretek: Nálunk április óta ki van űzve a konyhából a krumpli, a tészta és a rizs. Helyette ezekhez a csirkékhez barna rizst, kuszkuszt, bulgurt, teljes kiőrlésű lisztből készült tésztát (fejenként 80-100 gramm), hajdinát vagy salátát készítek.

Mit főzzek ma ebédre?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top