Citromos felfújt – ellenállhatatlan, fanyar édesség a sütődből

nlc | 2016. Május 17.
Ha olyan édes, krémes csodára vágysz, amit te is könnyen összedobhatsz, ezt látnod kell! Persze azért az nem baj, ha szereted a citromot.

Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Vágd le a citromok tetejét és vájd ki a belsejüket, majd a gyümölcshúst tedd egy külön tálba, a héjakat pedig állítsd a sütőbe. Egy hőálló edényben keverd össze a tojássárgáját, egy negyed csésze cukrot, egy negyed csésze citromlevet és a lisztet. Tedd a tálat egy fazék forró vízre és keverd további 8 percig.

Egy közepes tálban keverd össze a tojásfehérjét a maradék negyed csésze cukorral. A mixer sebességét lassan növeld. Ha elkészült ez a hab is, keverd össze a két adagot, akár részletekben. Végül a kapott masszát töltsd a citromokba és tedd az egészet a sütőbe kb 15 percre, addig, amíg aranybarnára nem sülnek. Azonnal tálalhatod.

 Amire szüksége lesz a citromfelfújthoz: 

 

Exit mobile version