Gyors vacsora: kolbászos-sajtos muffin

nlc | 2016. Május 17.
Mai gyors vacsoránk egy isteni finom sós muffin, mert a muffin bizony sósan is nagyon jó. Főleg ha ennyi minden van benne: a kolbász-sajt-snidling hármassal nem lehet melléfogni!

 

Kolbászos-sajtos sós muffin

Hozzávalók:

  • ízlés szerint só
  • 15 dkg ementali sajt
  • 1 nagy csokor snidling
  • 20 dkg házi, puha füstölt kolbász
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 7 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • frissen őrölt bors
  • 2 db tojás
  • 35 dkg rétesliszt
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő50 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az olvasztott vajat összekeverjük a tejjel és a tojásokkal, majd összedolgozzuk a sóval, borssal, sütőporral elvegyített liszttel. A kolbászt egészen kicsire daraboljuk, a sajtot lereszeljük, és az alaptésztához keverjük. A snidlinget is belevágjuk a tésztába. Egy 12 részes muffinformát kibélelünk egy-egy kapszlival, szétosztjuk benne a tésztát, és 30-35 perc alatt készre sütjük a muffinokat.

Tipp:

A füstölt házikolbász könnyebben darabolható, szinte szétomlik, ráadásul a kalóriatartalma is csekélyebb, mint a szárazkolbászoké.

270 kcal/darab

 

 

Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:

Exit mobile version