Zamatos és ropogós tavaszi gyümölcsünk épp oly finom nyersen fogyasztva, mint süteményekbe sütve, palacsintába töltve, avagy éppenséggel eperlekvárnak elkészítve. A pillanatok alatt összedobható muffinnak varázslatos és páratlan aromát kölcsönöz az eper. Készíts velünk isteni epres sütit.
Az epres muffin hozzávalói
- 20 dkg eper
- 10 dkg olvasztott vaj
- 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 dl tejszín vagy tej
- 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 mk. vaníliaaroma
- 1 tk. sütőpor
- csipet sót
Így készítheted el az epres muffint
A muffin elkészítéséhez melegítsd elő a sütőt 175 fokra.
Mosd meg alaposan az epret, távolítsd el a csumáit, darabold fel, és hagyd lecsöpögni.
Mérd ki a lisztet, keverd hozzá a cukrot, a sütőport, vaníliás cukrot és a sót. Egy másik edényben verd föl a tojásokat, robotgép segítségével keverd hozzá a tejszínt vagy tejet, az olvasztott vajat és a vaníliaaromát, ha utóbbit választottad a különlegesen finom epres süti elkészítéséhez.
Öntsd a száraz hozzávalókhoz a tojásos keveréket, laza muffintésztát kell kapnod. Vegyítsd el benne az összevágott epret is.
12 darabos muffintepsit bélelj ki papírokkal, vagy vajazd és lisztezd a mélyedéseket, majd egyenletesen oszd el benne a tésztát. A muffinokat 25-30 perc alatt süsd szép pirosra. Forrón szedd rácsra, szórd meg porcukorral és a rácson hagyd kihűlni.
További epres sütik receptjei az NLCafén
- 10 epres süti, amit kár lenne kihagyni
- Csodásan finom sütik eperrel és rebarbarával
- 3 egyszerű és gyors epres süti receptje
- Hogyan készíthetsz epres sütihez krémet? Segítenek az olvasók
Fotó: Pinterest